Getuigenis Inge

Als rugpatiënt is het niet altijd even evident om te sporten en zeker als je daarbij ook moeilijkheden hebt om je gewicht onder controle te houden.
Inge vertelt je hoe zij dankzij hard werken, karakter en Strong & Fit sterker en strakker is geworden en vooral haar rug enorm heeft verstevigd.
Go Inge, we zijn super trots op jou!

Waarom heb je personal training in de eerste plaats overwogen?

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik te dik geweest, op mijn zwaarste woog ik 120 kg. Ik was altijd in staat om, als mijn gewicht te fel omhoogging, weer enkele kilo’s af te vallen door een beetje minder te eten. Tot in 2016, toen was het nummer op de weegschaal weer omhoog aan het gaan en ik kreeg het niet meer omlaag. Met een vaste job in het vooruitzicht besloot ik dat het tijd was om een personal trainer onder de arm te nemen.

In 2015 belandde ik met een ontplofte hernia op het spoed en ondanks dat de operatie geslaagd was, werd ik daarna bestempeld als rugpatiënt. Ik sportte daarvoor ook al, maar durfde niet veel meer dan een beetje fietsen en een paar oefeningen in de fitness. Dus ik durfde niet voluit te gaan.
Ook toen ik wel nog veel sportte wist ik niet waar ik mee bezig was, ik deed zo maar iets, om mijn conditie een beetje te onderhouden, maar ik werkte niet gericht.

Daarvoor had ik dus een personal trainer nodig, iemand die in mijn plaats nadenkt over wat ik moet doen. Iemand met kennis van zaken die mijn houding corrigeert en zegt wat voor mij het beste is. Iemand die me weer sterk kon maken en doen voelen, net zoals voor m’n rugoperatie.

Waarom heb je gekozen voor Strong & Fit voor personal training?

Ergens in 2016 zag ik een voor en na foto van Kristof, een oude vriend van mij die bij Ani had getraind en een zeer mooi resultaat had geboekt. Ik twijfelde niet en stuurde een mailtje.

Wat vind je van het persoonlijk traject dat de coach uitwerkt? Wat vind je van de trainingen zelf?

Ik ben zeer tevreden met mijn hele project. Ani heeft eerst gezorgd dat mijn rug weer aansterkte, zonder me te forceren of te overbelasten, terwijl stelde ze orde op zaken in mijn eetpatroon.

Als een oefening te moeilijk was of pijn bezorgde, werd ze aangepast. Ani ziet goed het verschil tussen wanneer mijn lichaam echt pijn heeft en wanneer het gewoon uitgedaagd moet worden om verder te doen. Ook als iets te makkelijk wordt, gaan we gewoon een stap verder en wordt de oefening aangepast, zodat het niet verveelt.

Naast hard werken (van mij dan), is er ook plaats voor wat leute. Zolang ik m’n herhalingen maar doe mag er zeker eens gelachen, gezongen of gedanst worden (ook al is dansen streng verboden voor mij, ik doe het toch).

Ik kom niet met tegenzin trainen en dat maakt sporten alleen maar nóg plezanter.

Vind je zelf dat je vooruitgang boekt door de personal training sessies bij Strong & Fit?

Ik ben sterk geworden, strak geworden, heb een conditie waar de meeste mensen van mijn leeftijd en in mijn omgeving maar van kunnen dromen en ik word alleen nog maar sterker. Mijn gewicht en vetmassa is beduidend omlaaggegaan en dankzij de hulp van Ani heb ik een lichaam waar ik stilaan trots op begin te worden.

De eerste maanden was voor mij het verschil in kracht heel goed te merken. Van een dikkerdje dat fysiek niets meer kon vanwege een zwakke rug, ging ik naar iemand die zoals nooit tevoren weer hielp met zware dozen te dragen, boodschappentassen sleuren, mijn hond (een massief beest van 35 kg) in bad zetten, … Daarna begon in stilletjes aan te zien hoe mijn lichaam veranderde en werkte we verder aan kracht en specifieke lichaamsdelen waar ik vet kwijt wilde, of spiermassa bij.

Wat me vooral blij maakt is dat ik weer de kracht heb die bij m’n postuur en persoonlijkheid past, terug naar de bus kan lopen als ik deze bijna mis en kan stoefen met hoe sterk ik ben.

Wat vind je van de personal trainer Ani Di Monaco?

Ani was voor mij de beste keuze, zo is gebleken. Ze is keihard, streng en neemt geen blad voor de mond als het gaat over de trainingen. Net zoals ik het nodig heb.

Daarnaast heeft ze ook een goed oog voor als het even slechter gaat, zijnde het lichamelijk of mentaal, ook dan weet ze raad en houdt ze rekening met je. Voor wat ik nodig heb van een personal trainer heeft ze voor mij de juiste kwaliteiten.

Zonder de begeleiding van Ani zou ik nooit zo gelukkig en gezond zijn geweest als ik nu ben.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Personal training bij Strong & Fit kan je dus niet alleen helpen om af te vallen maar ook bij veel andere doelstellingen zoals:

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.